Ons team

Welkom bij groepspraktijk VERDER in Leuven, waar warme professionele zorg op maat centraal staat. Onze praktijk bestaat uit een team van ervaren en betrokken hulpverleners die samen met u op zoek gaan naar een goede levensbalans. 

Elisabet Abts

Individuele- en relatietherapie

E-mail: elisabetabts@gmail.com 



Heleen Neerinckx

Doctor in pedagogische wetenschappen, klinisch orthopedagoge

E-mail: hneerinckx@outlook.com


Frederiek Baan

Contextueel systeemcounselor i.o.

Jeugd- en gezinsprofessional

Counseling sessions also in English or Italian


E-mail:  frederiekbaan@gmail.com



 

Tine Pelegrin

Master in de pedagogische wetenschappen, klinisch orthopedagoog en ademcoach. 

E-mail:  tine.pelegrin@gmail.com



Veronique De Roeck

Klinisch psycholoog - systeemtheoretisch psychotherapeut, ACT, EMDR-practitioner, eerstelijnspsycholoog, supervisor



Integratief psychotherapeut i.o. - Basistraining relatietherapie EFT - Bachelor gezinswetenschappen - Counselor existentieel welzijn



Als volwassene of jong-volwassene ben je van harte welkom wanneer

  • je het evenwicht kwijt bent tussen je werk en je (gezins) leven, 
  • je angst ervaart (om te falen), 
  • je twijfels hebt in verband met je zelfbeeld, 
  • je een dierbare verloren bent, 
  • je bewuster wil leven en vanuit jouw kracht beslissingen wil nemen, 
  • je voor een belangrijke beslissing of keuze staat, 
  • je met vragen zit over de zin en betekenis van je leven, je relaties moeilijk lopen,
  • je je verder wil ontwikkelen en ontplooien, 
  • je (chronisch) ziek bent en 
  • je ziek-zijn je zorgen baart.

Ik bied je graag tijd en ruimte om je verhaal, pijn of bekommernissen in vertrouwen onder woorden te brengen. We zoeken samen, zonder oordeel, naar wat jij nodig hebt om meer in verbinding met jezelf en anderen te leven. Hiervoor gaan we in gesprek en stem ik met jou af welke tools jij op dit momentnodig hebt om vanuit jouw kracht, mogelijkheden en talenten te leven. Ook andere vormen van begeleiding (creatieve of lichaamsgerichte werkvormen, focusing, ...) kunnen aan bod komen.

Elisabet Abts

Ik ben Elisabet Abts, geboren in 1976. Getrouwd en mama van vier (jong-volwassen) kinderen. Na een carrière in het onderwijs, maakte ik de overstap naar een job waarbij individuele begeleiding van mensen centraal staat. Ik ben gezinswetenschapper, existentieel counselor en integratief psychotherapeut in de interactionele vormgeving i.o.
Al heel mijn leven boeit de zoektocht van mensen naar betekenis en zingeving me. Deze zoektocht is vaak nog meer aanwezig op moeilijke, kwetsbare momenten : ziek-zijn, slecht nieuws krijgen, een dierbare verliezen, een zware tegenslag of breuk,... Ik heb ervaren hoe krachtig en verbonden mensen kunnen zijn in kwetsbaarheid, maar ook hoe belangrijk het is dat mensen gehoord en gezien worden in hun pijn, verdriet en rouw. Dat is mijn motivatie om ieder die in therapie komt, een stukje te begeleiden in zijn of haar zoektocht. 



Frederiek Baan

Dag, ik ben Frederiek.

Naast moeder en partner ben ik contextueel systeemcounselor i.o, gezins- en jeugdprofessional, coach in de interactionele vormgeving, bachelor in educatie en master in de letterkunde.

Gedreven door de fascinatie voor interactie tussen mensen, liep mijn professionele zoektocht van onderwijs naar bijzondere jeugdzorg en GGZ (geestelijke gezondheidszorg) om nu binnen groepspraktijk Verder op zelfstandige basis als counselor aan de slag te gaan. Naast mijn werk in de praktijk werk ik als systeemcounselor voor CGG (centrum voor geestelijke gezondheidszorg) PassAnt in Leuven in het kinderen&jongerenteam.

Jongeren vanaf ca. 17 jaar, volwassenen, gezinnen en ouders (individueel of samen) zijn van harte welkom. Ik werk vanuit een systemisch kader, met speciale aandacht voor de contextuele benadering van Iván Böszörményi-Nagy. Dat betekent dat ik vertrek vanuit het gegeven dat ieder mens pas kan zijn in relatie tot andere mensen. We zullen de voor jou significante andere mensen een plek geven tijdens onze sessies.

Je kunt bij mij terecht voor ondersteuning en begeleiding wanneer je het gevoel hebt vast te zitten; wanneer je de indruk hebt dat jouw gevoelsleven niet meer is wat het was; wanneer je problemen ervaart op het gebied van grenzen stellen en respecteren; wanneer je telkens opnieuw struikelt over moeilijk lopende relaties (dit kan zowel privé- als werk georiënteerd zijn); wanneer je jouw gezins- en familiepatronen wilt begrijpen; wanneer je als ouder het gevoel hebt het niet goed (genoeg) te doen; …

Samen met jou zoek ik naar waar het vastloopt, waar je last van hebt, wat je liever anders zou zien. Ik help jou je levensverhaal te verrijken en uit te breiden, waardoor je in actie kan komen en de balans terug in beweging wordt gebracht.

Afspraken kunnen doorgaan online of in de praktijk.

Tarief: €60 – 50 min

Hello, I'm Frederiek.

In addition to my roles as a mother and partner, I am currently completing my training as a systemic counselor. My academic background includes a bachelor's degree in Child, Youth and Family Care, a bachelor's degree in Education and a master's degree in Literature. I am fluent in Dutch, Italian, and English and can offer counseling sessions in all three languages.

Driven by a fascination with human interaction, my professional journey has led me from education to specialized youth care and mental health care. I now work independently as a counselor within the group practice "Verder". Additionally, I am a systemic counselor for the Center for Mental Health Care PassAnt in Leuven, where I work with families.

I offer:

• Individual counseling for adults and young people (17+)

• Couples counseling

• Family counseling

• Parenting support and guidance

My systemic counseling is grounded in the contextual approach of the psychiatrist Iván Böszörményi-Nagy. His theory is about understanding individuals within the context of their relational networks, especially family, and how these relationships impact a person's mental health. He advocated for therapy that not only addresses individual concerns but also works toward fairness and fulfillment in familial relationships. During our sessions, we will explore the roles of significant others in your life.

You can seek support and guidance from me when you feel stuck, when your emotional well-being has shifted, when you struggle with setting and respecting boundaries, or when you encounter difficulties in relationships (whether personal or professional). I also assist those seeking to understand family dynamics and patterns or parents who feel they could benefit from additional support.

Together, we will identify areas where you feel stuck, address your concerns, and explore opportunities for growth and change. I am committed to enriching and expanding your life story, empowering you to take action and restore balance.

To make an appointment, please email me at frederiekbaan@gmail.com. Sessions can be held in person or online.

Price: €60 – 50 min

Heleen Neerinckx

Hallo, ik ben Heleen. 

Ik ben getrouwd, mama van 2 energieke kereltjes en doctor (PhD) in de pedagogische wetenschappen.

Ik heb steeds een grote interesse gehad in het werken met kinderen en jongeren. De keuze om aan de KU Leuven de studie pedagogische wetenschappen aan te vatten, was dan ook een weloverwogen keuze. In december 2015 behaalde ik mijn doctoraat waarin ik me verdiepte in onderzoek rond gedeelde aandacht in interacties bij personen met ernstig meervoudige beperkingen. Na mijn doctoraat was mijn onderzoekshonger nog niet gestild en ik koos ervoor om me binnen het domein van kinderen en jongeren met specifieke zorgbehoeften verder te gaan verdiepen in verschillende leeftijdsgroepen en in verschillende contexten.

Anno 2023 was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Na vele jaren in het hoger onderwijs, miste ik het om als orthopedagoge zelf iets te kunnen betekenen voor kinderen en ouders met een zorgvraag. Het intrigeert me om voor ieder van hen blijvend op zoek te gaan naar manieren om hun kwaliteit van leven te optimaliseren, steeds rekening houdend met hun persoonlijke wensen en verwachtingen. Als klinisch orthopedagoge begeleid ik kinderen en jongeren (5-14 jaar) met een ontwikkelingsproblematiek (ASS, AD(H)D) en mogelijks bijkomende emotionele problemen of gedragsproblemen. Ik ondersteun hierbij ook de ouders en andere zorgfiguren in het omgaan met de specifieke zorgbehoeften van hun kind.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en samen op zoek te gaan naar hoe elk lid van jullie gezin (opnieuw) in zijn kracht kan komen te staan.

Hoe gaan we aan de slag?

De begeleiding start steeds met een intakegesprek waarin we in kaart brengen van wat er al geweten is, waar jullie nu staan en waar er zich eventueel moeilijkheden voordoen. We bekijken samen mogelijke oplossingen en welke handvaten jullie nodig hebben om hier in de toekomst anders mee om te gaan.

Persoonlijk contact en wederwijds vertrouwen vormen de basis van de begeleidingen. Bij jonge kinderen vormen fantasie, creativiteit en beeldspraak de basis van de begeleidingen. Door middel van spelletjes, tekeningen en verhalen gaan we op een speelse manier aan de slag met zaken die hen bezig houden, staan we stil bij emoties en wordt er inzicht gegeven in hun ontwikkelingsstoornis.

Begeleidingen vinden steeds plaats in de praktijk op vrijdagvoormiddag van tussen 9.30 en 13.30.

Neem gerust vrijblijvend contact op via hneerinckx@outlook.com





Hoe gaan we aan de slag?

Eerst en vooral proberen we te finetunen waar jij naartoe wil: hoe zou je leven zijn zonder deze klachten?
Vervolgens zoomen we in op bewustwording. We kijken naar hoe jij in het leven staat: wat doe je, wat denk je en wat voel je? We zoeken naar (oude) patronen en gaan hiermee aan de slag. Tijdens de sessies is er ruimte voor praten, maar ook voor lichaamsgerichte en creatieve oefeningen. Dit maakt dat we gemakkelijker tot een diepere laag kunnen komen. Datgene wat je niet onder woorden kan of durft brengen, wordt zo zichtbaar.
Afhankelijk van jij nodig hebt, maak ik gebruik van de kaders rond behoeftemanagement, emotionele ontwikkeling, ademhaling, hartcoherentie, verbindende communicatie, mindfulnesstechnieken, systemisch werken, mindset, ...
Omdat het belangrijk is dat je nieuwe inzichten kan inzetten in jouw leven, sluiten we elke sessie af met 'huiswerk', een actie. 

Tarief

€60 per sessie (60 minuten)

Kennismakingsgesprek (30 minuten) gebeurt online en is gratis. Dit is echter geen verplichting.

Hoe neem je contact op?

Via e-mail: tine.pelegrin@gmail.com. Je mag binnen de 3 werkdagen een reactie verwachten.

Tine Pelegrin

Dag lieve mens,

Ik ben Tine, mama van 4 jonge kinderen en werkzaam als klinisch orthopedagoog in de VAPH-sector. Daarnaast ben ik op zelfstandige basis aan de slag bij groepspraktijk Verder. Ik begeleid volwassenen die vastgelopen zijn in het leven. Als ervaringsdeskundige (privé en professioneel) specialiseer ik me in 'zorgers' in de brede zin van het woord. Zorgers zijn mensen die zeer vertrouwd zijn met de begrippen 'zorgen, geven en verantwoordelijkheid dragen voor anderen'. Denk maar aan ouders, begeleiders, leerkrachten, werkgevers, verantwoordelijken, mantelzorgers, activisten, partners van volwassenen met een langdurige ziekte,… Zij geven ontzettend veel aan anderen, maar vergeten langzamerhand zichzelf. Op lange termijn geeft dit heel wat klachten:

- lichamelijke klachten: maag en darmproblemen, slapeloosheid, spierpijn, hyperventilatie, ...
- emotionele moeilijkheden: overspoeld worden of net niets meer voelen
- stressklachten: piekeren, somberheid, doemdenken, 
- burn-out
- moeite hebben met grenzen stellen
- geen (priori)tijd voor zelfzorg
- ...